IOGA

IOGA LU JONG I IOGA INTEGRADOR per a TOTES LES EDATS

Ioga

Què aconseguim?

  • Més flexibilitat. Força muscular i articular. Més energia!
  • Tonificaràs i harmonitzaràs tots els sistemes i òrgans, recuperant el seu funcionament òptim
  • Major control del cos i les emocions. Gestió de l’estrès
  • Presa de consciència i desenvolupament d’una actitud mental més positiva, constructiva i optimista
  • Estimulació del rendiment intel·lectual, millora de la memòria i millor claredat mental
  • Més seguretat i auto confiança

Iniciem les sessions treballant amb eines de Feldenkrais i/0 Qui Jong per aprendre a desbloquejar-nos i deixar que l’energia flueixi. Després d’aquest escalfament, les postures de ioga es treballen des de la suavitat i la direcció no des de la força i la tensió, però amb punts d’intensitat que ens permeten mantenir en un estat d’equilibri. La respiració és l’eina que ens permet treballar amb l’ atenció al cos i suavitzar-lo. Respirar conscientment també ens permet estabilitzar la ment i aconseguir l’estat d’equilibri i plenitud.

És un ioga que s’adapta a les nostres necessitats i a la nostra sensibilitat occidental, que ens re-equilibra i tonifica per crear una base sòlida per la transformació de manera que pugui ser viscuda per tot el nostre ser en el nostre dia a dia.

Acabem amb una relaxació que ens permet conservar l’energia del treball realitzat.

Soc professora certificada de ioga Lu Jong pel Nangten Menlang International, Austria i professora certificada de ioga integrador per l’Associació Arcadia.

dimarts  de 9h 30 a 11h

Preus: 24 euros mes

Classes particulars :30 euros la sessió.

Classes a l’Elefant Vermell, http://www.lelefantvermell.com/:

 divendres 8h a 9h 15′

dilluns 19h 15 a 20h 15′

Preus: un dia a la setmana 40 euros al mes.

Contacte:

Tel.   670 54 44 28

Email: dansaimoviment@gmail.com

Més informació sobre el Lu Jong:

http://www.lujong.org/

Que és per mi el Ioga.

Crec que ja no sabria començar un dia sense una  sessió de ioga. Per mi el ioga és una font inesgotable d’energia, i és així com hem sento, plena d’energia. També m’ha permès poder estar amb mi, en la quietud de les postures o de la meditació, escoltant-me, coneixent-me, estant present, sense fugir. Un cop acabada la sessió jo no soc la mateixa. Soc molt més conscient dels meus pensaments, dels meus moviments i de les meves paraules. La meva ment és més silenciosa i calmada, es com si la meva vida es suavitzés. Les pors, tensions i preocupacions es dilueixen i aixo em permet començar el dia d’una manera molt diferent, amb comprensió i fluïdesa. Poc a poc dia a dia el ioga em permet ser  més conscients, estar més aprop de mi mateixa, acceptar, i deixar anar, poc a poc.

Diapositiva3

 

 

 

 

 

 

 

Lu Jong moviment de l’espai. Amb el ioga Lu Jong treballem tots els elements: espai, terra, aire, foc i aigua per aconseguir l’equilibri físic i emocional. Després de treballar els cinc elements et sents fresc i lleuger molt recomanat tant pel matí per despertar-nos i agafar energia pel dia com  per la nit per reequilibrar i deixar cos   i  ment  relaxats per una nit reparadora.

Captura de pantalla 2015-08-31 a la(s) 14.52.07

 

 

 

 

 

 

Lu Jong moviment del cor, amb el ioga Lu Jong treballaràs tots els òrgans del teu cos de forma profunda però suau, una oportunitat per connectar amb el nostre interior amb atenció i amor.

Captura de pantalla 2015-09-08 a la(s) 21.34.48

 

 

 

 

 

 

Ioga per les festes de nadal

A qui teniu una sessió de ioga per les festes de Nadal.
Postures que estimulen la funció digestiva i eliminatòria dels pulmons, fetge i budell gruixut. Amb aquestes postures us sentireu més lleugers, contents i encara més guapos. Només amb 10 minuts¡ Felices festes¡¡

https://youtu.be/isMqL8Bh4yQ

REFLEXIONS SOBRE LES POSTURES i la força

Treballar de forma que les postures i els moviments ens siguin agradables. A l’hora d’aplicar la força utilitzar les línies de direcció, donant direcció a la força no bloquejant-la.  D’aquesta manera podem fer força sense esforç, la força és distribueix per les línies de direcció de la postura o el moviment   tenint una sensació de força interna i potència que sorgeix de forma natural.  Ni la postura ni el moviment queden bloquejats. D’aquesta manera la respiració pot continuar sent fluida, obrim espais dins nostre i és més fàcil connectar-nos amb la nostra essència.

 

SÈRIE DE IOGA PER L’ESTIU

Aquestes postures juntament amb la pausa de respiració a cada bloc t’ ajuden a desbloquejar l’energia del cor que està estancada en forma d’ansietat, eufòria, tristor, violència, crueltat, passió devastadora, aquesta soc jo¡¡, etc etc, cada una sap ho seu. La sèrie acaba centrant l’energia en el cor i la columna vertebral per tornar a sentir-te en el teu centre des de la calma, la confiança, les ganes i la fortalesa.

El cor representa en la medicina xinesa al foc, equilibrar aquest element ens dona la fortalesa per no permetre que les circumstàncies prenguin la iniciativa, ens convertim en unes guerreres de cor obert, amables i confiades.

Ja se, és difícil trobar temps a casa però aquestes sessions de deu minuts son un regal que et pots fer cada dia i que  t’endolcirà els dies i les nits. També pots fer més estona allargant el temps a les postures, en el vídeo jo conto fins a 10, podeu contar fins a màxim 120, que serien 2 minuts.

Ho pots fer a qualsevol lloc de casa no necessites ni espelmes ni roba blanca impol·luta, ni música. Potser pots practicar a la feina, jo quan treballava a la fàbrica amb 14 anys practicava als lavabos, en comptes de sortir a  fumar practicava estiraments que m’ajudaven a suportar les jornades de 8 hores davant una màquina i després a la tarda a l’Institut, al Pau Vila de 18 a 22h feia el mateix entre classes i classe,  anava als lavabos a fer estiraments i després com nova, al bar amb els col·legues i una altre classe més. Aquests estiraments em permetien estar atenta i no dormir-me a les classes. Així que no hi ha excuses, la intenció neix de dins no del fora, no de tenir un espai tranquil, agradable etc etc.

Si no pots fer tota la sèrie fes les postures que et siguin més conegudes soltes o de dos en dos. Personalment les postures de la sèrie que obre el cor són les que més m’agrada fer i recomanar per la feina, per anar a treballar per viure el dia a dia, son postures que ens fan sentir fortes, poderoses però amb el cor obert,  ens permeten connectar amb el poder i la força del cor: la compassió cap a nosaltres i els demès, la no violència, el respecta, l’alegria, les ganes de relacionar-nos amb l’entorn, el poder de tenir la iniciativa de la nostra vida perquè és a través del cor que ens relacionem amb el mon. Tenir el cor obert et purifica no només el cos també els pensaments¡¡¡¡ m’apunto¡¡¡¡¡.

Per obrir el cor necessites braços i cames forts, sentir que tens un cos que et sosté, si el cor no té una casa forta on se sent segur descansant damunt la pelvis poden expandir-se en cada inspiració amb tot el seu potencial, el teu cor es quedarà tancat, protegint-se, espantat per no poder obrir-se plenament. Per això aquesta sèrie fem postures que ens reforcen les cames i els braços i obren el cor.

Respira suaument durant la pràctica i durant el dia, mentre camines, a la cua dels llegums cuits del mercat, als semàfors, abans d’anar a dormir¡¡ això també és ioga, sent com la teva esquena s’allarga cap al cel i la terra i respira dolçament, plenament, profundament… qui controla la seva respiració controla la seva vida. Utilitza la respiració com a vehicle cap al present, fes la prova¡¡¡.

Ioga Integrador per tots els cossos.Comencem després de la Festa Major.

Un treball directa sobre el cos, la ment i l’energia, prenen consciència de la teva postura, les tensions i les teves emocions, tot això barrejat amb una dosis de realitat pura, per viure el teu dia a dia amb més salut, més positiu, més autèntic, cada dia una mica més a prop del teu jo verdader. Les sessions estan dissenyades per centrar la energia en el canal central, en la teva columna vertebral i això et porta al moment present influint de manera positiva en la teva ment. Els teus pensaments, les teves percepcions, les teves reaccions i els sentiments determinen el teu jo intern. Els pensaments positius porten l’energia al canal central, per això ens sentim tan bé quan ens donen una bona noticia, et sents ple i connectat. Els pensaments negatius deixen l’energia als canals laterals i et sents fragmentat, confós, lent, pesat, cada un amb el seu tema¡¡ La teva forma de pensar es tan important com la teva forma de moure’t, la manera com et mous parla del teu passat i va construint el teu futur. Hàbits inconscients poden limitar la teva capacitat d’obrir-te a nous sentits i respondre amb flexibilitat al aquí i ara, convertint moltes vegades el futur en una versió del passat. Centrar l’energia al canal central canvia la teva percepció del mon i per tant la forma de pensar i a partir d’aquí crees el teu mon.

 

Captura de pantalla 2016-08-11 a les 18.49.17.png

Certificats:

IMG_20160104_145257

IMG_20160104_145159

 

 

 

 

 

 

Anuncis