Dansa i Moviment Autèntic

 

 

DANSA I MOVIMENT AUTÈNTIC

MASessions de Moviment Autèntic per tots els cossos

Dansa i Moviment Autèntic.

Les imatges d’ aquest vídeo formen part del procés de presa de consciència d’una sessió. No hi ha imatges de Moviment Autèntic perquè es vol preservar la intimitat del treball

Moviment Autèntic integra el moviment amb el ser emocional i mental. Quan el cos es pot expressar i rebre sense judicis ens fa accessibles a una experiència de presència i veracitat directa i existencial del moment, una atenció plena que ens permet arribar a llocs i formes desconegudes que s’expressen en la dansa.

Iniciem les sessions treballant amb eines del Ioga, Qui Jong i Katsugen que ens aporten estructura i flexibilitat i ens permeten reconèixer el nostre cos per utilitzar- lo en benefici nostra.

La dansa és la part fonamental del meu treball. Entenc la dansa com a font de coneixement autèntic i verdader una via de comunicació essencial, una manifestació del que realment sentim, pensem i som, aquest  és l’objectiu del meu treball.

Què aconseguim?
  • Milloraràs la teva flexibilitat i agilitat
  • Augmentaràs la teva seguretat, acceptació i autoconfiança
  • Et descobriràs a tu mateix a través del moviment i la dansa
  • Milloraràs les capacitats de relació, expressió i creativitat
  • Desenvoluparàs la consciència corporal com a identitat
  • Descobriràs el teu cos, sensible i afectiu
  • Confiaràs en la teva intuïció, serà mes espontani
  • Connectaràs amb la saviesa del teu cos
  • Et re-descobriràs més enllà del judici i la valoració
  •  Viuràs l’experiència de l’atenció plena amb la unió del pensament, l’acció i l’emoció

Sessions grupals: dimarts i /o dijous de 20h 30 a 22h 30

Preus: un dia a la setmana: 50 euros  /dos dies a la setmana: 60 euros el mes

Sessions individuals: 40 euros la sessió

Tel.   670 54 44 28

Email: dansaimoviment@gmail.com 

 ImatgesIMG_2169DSCF5109IMG_2207

Més sobre el Moviment Autèntic:

Una persona tanca els ulls posant l’atenció al seu interior, espera, escolta, i es mou seguint els seus impulsos en presència d’un testimoni que està quiet. Moviment Autèntic és un treball que convida a l’inconscient a manifestar-se. Ens deixem portar pels moviments del nostre cos responent als impulsos, sensacions, a l’energia de l’inconscient personal i l’inconscient col·lectiu donant corporalitat a tot el que va passant, és un treball de relació amb el vuit i d’entrega a ho desconegut. Una meditació en moviment, la trobada amb el cos conscient. El subconscient és un processador de informació un milió  de vegades més ràpid que la ment conscient i utilitza entre el 95% i el 99% del temps la informació que ha sigut emmagatzemada  des de la nostra infància, dels 0 als 7 anys,  com un referent. Tenir accés a aquesta informació ens dona la possibilitat de  poder canviar la nostra realitat. Només quan coneixem podem canviar.

Una mica d’ història:

Mary Whithouse, ballarina de contemporani, analista jungiana i una de les pioneres de la dansa moviment teràpia  estava interessada en saber que és el que realment fa moure a la persona des de dins. Buscant el diàleg entre el conscient i l’inconscient va estendre la tècnica de la imaginació activa de Jung al cos, el moviment i les sensacions físiques.

El moviment autèntic ens dona permís:

El moviment fa visible la dimensió invisible de la persona, el moviment autèntic ens permet accedir a la part més intima del nostre ser i deixar que s’expressi. És el moviment el que va obrint el camí per la geografia interna  del cos arribant a paisatges desconeguts que ansien ser reconeguts i expressats.

Algunes possibilitats  del moviment autèntic:

La terapèutica, per la possibilitat que ens dona d’aprofundir en el procés personal. en el nostre cos hi ha gravada tota la nostra història, la història de l’evolució de la humanitat i la de totes les espècies. Al moure’ns fora dels esquemes habituals podem accedir a tota aquesta informació, podem tenir accés a espais i llocs oblidats personals i també de l’inconscient col·lectiu. Aquest treball ens permet l’accés a la nostra pròpia veritat, les nostres pròpies necessitats i motivacions perquè no hi ha anàlisis ni  informació externa

La creativa, l’accés a la part instintiva i  intuïtiva, la possibilitat de ser un mateix l’obra d’art. Aquest treball ens permet connectar amb la nostra font creativa investigar i desenvolupar-la.

Meditació en moviment, per portar més consciència a la nostra vida quotidiana. Hi ha un moment durant la pràctica que tenim la sensació de ser moguts, es confon el moure’m amb el ser mogut, en aquest moment no hi ha dualitat. La presència del testimoni permet l’agudització dels sentits, el temps sembla desaparèixer, hi ha una sincronització amb l’entorn i les persones que es mouen permeten el sorgiment i reconeixement de la nostra verdadera identitat.

Una forma de connectar amb el nostre jo.

Les arrels del moviment autèntic les trobem en la dansa moviment teràpia, amb arrels de la psicologuia de Jung.La seva creadora Mary Whitehouse estava interessada en conèixer que mou a la persona des de dins. Volia buscar el diàleg entre conscient e inconscient i es va inspirar en la tècnica de la imaginació activa de Jung, portant-la al cos, al moviment i a les sensacions físiques. El treball es pot realitzar en grup o com a treball entre pacient i terapeuta. A les sessions de dansa  i moviment autèntic fem un treball grupal. Per començar ens re-connectem amb el cos amb sèries de Qui gong, ioga i pautes de la dansa contemporània que ens permeten arribar al moviment autèntic amb suavitat.

La persona que es mou, espera, escolta…aquest espai…, aquest buit…, per acostar-nos a nosaltres. En aquest buit les imatges, sensacions, sentiment prenen força, desenvolupen la seva història, el cos que recorda¡¡¡ i deixem que el cos vagi narrant aquesta història. Paral·lelament el nostre testimoni observa obert, sense saber, sense jutjar, sense prejudicis, que difícil  oi? en una societat on som jutjats contínuament, en l’escola, a feina, en el nucli de la família, els amics. El testimoni observa també dins seu, que passa  mentre l’altre es mou. Aquesta relació és fonamental perquè la persona que es mou pugi anar més enllà del que es conegut, cabussar-se en el seu mon intern i profund, trobar-se i tenir contacte amb aspectes desconeguts, bloquejats, amb aspectes que no volen ser vistos o recordats, però que volen ser expressats.

Us deixo algunes paraules precioses escrites en una sessió:

Són veritats, tràgiques, estàtiques, pràctiques, de mentida, de goma, amb olor de poma, criminals, de tots colors que es desvaneixen i neixen. La veritat més pura es descobreix en l’eix. És un deliri en equilibri. Ulls clucs i mans atentes. M’haig de moure en el temps, pas amb por pas amb pau. Dins el meu propi ventre em recloc, amb els ulls clucs. Existeixo, si em moc de lloc pateixo.

 

 

 Indonèssia, illa de Jakarta, estudiant Amerta Moviment amb Paptro.

.

 

 

.

Anuncis